Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ-ΠΕΝΤΑΓΙΟΥΣ

Στα τέλη Απριλίου 2013 και συγκεκριμένα στις 27/4/13, ημέρα Σάββατο, στα γραφεία του συλλόγου Πενταγιωτών έλαβε χώρα η τελευταία συνάντηση των μελών των οργανωτικών επιτροπών της Ομοσπονδίας και της Πενταγιούς.
Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορά στη διεξαγωγή του 15ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου. 
Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η διάρκεια του συνεδρίου, η θεματολογία αυτού, προτάσεις για εισηγητές που δύνανται να καλύψουν λόγω της επιστημονικής κατάρτισης και της εμπειρίας τους τους τομείς γύρω από τους οποίους θα κινηθεί το φετινό συνέδριο καθώς και πλήθος από διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην κατά το δυνατόν καλύτερη οργάνωσή του.
Η συζήτηση που επακολούθησε ήταν άκρως επικοιδομητική. Ακούστηκαν πολλές γνώμες και προτάσεις γύρω από τα ανωτέρω θέματα. Μάλιστα στα περισσότερα από αυτά υπήρξε ομοφωνία απόψεων.
Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις οριστικές αποφάσεις σε κάθε ένα από τα ανωτέρω ζητήματα.
Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε το γεγονός ότι το συνέδριο αυτό γίνεται σε μια χρονική στιγμή, που η χώρα υποφέρει οικονομικά, με υψηλό δείκτη ανεργίας. Παρ'όλες όμως αυτές τις δύσκολες συνθήκες πολλοί κάτοικοι των αστικών κέντρων άρχισαν να παίρνουν το δρόμο επιστροφής προς την επαρχία, και προς τους ορεινούς οικισμούς!! Ίσως λοιπόν να είναι η ώρα των ορεινών οικισμών!!
Επομένως, βασικά αιτήματά μας θα πρέπει να είναι θέματα υποδομών αλλά και αναπτυξιακές προπτικές προκειμένου να αυξηθεί το κύμα 'αναστροφής΄και οι συμπολίτες μας που θα επιστρέψουν πίσω σε τόπους καταγωγής να γνωρίζουν ότι θα τους παρέχονται ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης σε συνδυασμό με ποιότητα ζωής.
Τέλος, θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στη συζήτηση που έλαβε χώρα για την εξεύρεση τρόπων όχι μόνο για την προώθηση/διάδοση των πορισμάτων στα όργανα και φορείς λήψης αποφάσεων αλλά πρωτίστως για την πρακτική αξιοποίησή τους προς όφελος των κατοίκων της ορεινής Δωρίδας. Ανάλογα με το ποσοστό κατά το οποίο θα επιτευχθεί το εν λόγω εγχείρημα μπορεί να γίνει λόγος για επιτυχία του συνεδρίου. 
Στόχος όλων μας είναι να μη καταγραφεί στην ιστορία ως ένα ακόμη Αναπτυξιακό Συνέδριο στη λίστα τόσων άλλων που προηγήθηκαν και όσων θα επακολουθήσουν.          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου